Computer Basics MCQs Solved With Answers PDF Book Download Part 2

0
609
Computer Basics MCQs Solved With Answers

Computer Basics MCQs Solved With Answers PDF Book

1. The term ‘Computer’ is derived from?
a.Latin
b. German
c. French
d.Arabic
Answer a) Latin
2. Who is the inventor of “Difference Engine”?
a.Allen Turing
b. Charles Babbage
c. Simur Cray
d. Augusta Adams
Answer b. Charles Babbage
4. Who is the father of Computer science?
a.Allen Turing
b. Charles Babbage
c. Simur Cray
d. Augusta Adams
Answer b. Charles Babbage
5. Who is the father of personal computer?
a.Edward Robert
b. Allen Turing
c. Charles Babbage
d. None of these
Answer a. Edward Robert
6. A CPU contains
a.a card reader and a printing device
b.an analytical engine and a control unit
c.a control unit and an arithmetic logic unit
d. an arithmetic logic unit and a card reader
Answer c. a control unit and an arithmetic logic unit
7. Which of the following controls the process of interaction between the user and the operating system?
a.User interface
b.Language translator
c.Platform
d.Screensaver
Answer a. User interface
8. The first computers were programmed using
a.assembly language
b. machine language
c.source code
d. object code
Answer b. Machine language
9………..is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.
a.network
b. Peripheral
c. expansion board
d. digital device
Answer a. Network
10. Coded entries which are used to gain access to a computer system are called.
a.Entry codes
b. Passwords
c. Security commands
d. Code words
Answer b. Passwords


To Download Complete File In PDF Format Just Click Below Link:

Click Here To Download

LIKE | COMMENT | SHARE | SUBSCRIBE
YouTube Channel: Skilling Foundation
YouTube Channel: Unique Vision Academy
Facebook Page: Skilling Foundation
Facebook Page: Unique Vision Academy

Note: If you facing any issue feel free to Contact us.

Leave a Reply