Current Affairs 2019 MCQS with Answers

0
140
Current Affairs 2019 MCQS with Answers
Current Affairs 2019 MCQS with Answers

Current Affairs 2019 MCQS with Answers

  1. Amazon rainforest spans over 9 countries. In August 2019, in which country deadly fire broke out in the amazon forest?
    (A) Venezuela
    (B) Brazil
    (C) Colombia
    (D) Argentina
  2. About how much amazon rainforest contained within Brazil?
    (A) 40%
    (B) 50%
    (C) 60%
    (D) 70%
  3. In Russian Presidential elections 2018, Vladimir Putin elected as president for the
    (A) second time
    (B) third time
    (C) fourth time
    (D) fifth time
  4. In Rio Olympics 2016the women’s football gold was won by
    (A) Brazil
    (B) Germany
    (C) France
    (D) Italy
  5. The Nobel Prize 2018in Physiology or Medicine was won by
    (A) Yoshinori Ohsumi
    (B) Kazuo Ishiguro
    (C) James P. Allison and Tasuku Honjo
    (D) William D. Nordhaus and Paul M. Romer
  6. James P. Allison and Tasuku Honjo won the Nobel Prize-2018in the field of Physiology or Medicine for their discovery of
    (A) molecular mechanisms controlling the circadian rhythm
    (B) cancer therapy by inhibition of negative immune regulation
    (C) mechanisms for autophagy
    (D) novel therapy against malaria
  7. The Paris agreementof the United Nations Framework Convention on Climate Change is to limit global warming well below
    (A) 1.0 °C
    (B) 1.5 °C
    (C) 2.0 °C
    (D) 2.5 °C
  8. Recep Tayyip Erdogan was elected as president of Turkey in the presidential elections 2018 for the
    (A) second time
    (B) third time
    (C) fourth time
    (D) fifth time
  9. Who is current secretary general of the United Nations?
    (A) Javier Perez de Cuellar
    (B) Kofi Annan
    (C) Ban-Ki-Moon
    (D) Antonio Guterres
  10. The United Nations Framework Convention on Climate Change deals with
    (A) reduction in fossil fuel usage
    (B) CO2emissions mitigation
    (C) reduction in Uranium production
    (D) greenhouse gases emissions mitigation
  11. Currently, which south american country is facing hyper inflation and shortage of food problem?
    (A) Venezuela
    (B) Colombia
    (C) Paraguay
    (D) Uruguay

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
1. B
2. C
3. C
4. B
5. C
6. B
7. C
8. A
9. D
10. D
11. A

  1. Antonio Guterres became secretary general of the United Nations on
    (A) 1 January 2017
    (B) 3 January 2017
    (C) 5 January 2017
    (D) 7 January 2017
  2. Secretary general United NationsAntonio Guterres belongs to
    (A) United States
    (B) Portugal
    (C) Czech Republic
    (D) Germany
  3. The Paris Agreemententered into force on
    (A) October 25, 2016
    (B) October 28, 2016
    (C) November 1, 2016
    (D) November 4, 2016
  4. The United States presidential elections were held on
    (A) November 5, 2016
    (B) November 6, 2016
    (C) November 7, 2016
    (D) November 8, 2016
  5. Barack Obama, who completed his tenure as the president of the United States belongs to
    (A) Democratic Party
    (B) Republican Party
    (C) Libertarian Party
    (D) Green Party
  6. President Donald Trump was the presidential nominee of the
    (A) Democratic Party
    (B) Republican Party
    (C) Libertarian Party
    (D) Green Party
  7. President Donald Trump took office of the presidency on
    (A) 18 January 2017
    (B) 20 January 2017
    (C) 22 January 2017
    (D) 24 January 2017
  8. Hillary Clinton has also served as US __________ from 2009 to 2013.
    (A) Vice President
    (B) Foreign Minister
    (C) Secretary of States
    (D) Interior Minister
  9. The largestmuseum in the world is
    (A) Vatican Museums
    (B) State Hermitage Museum
    (C) Louvre Museum
    (D) National Museum of China
  10. The Louvre Museum is located in
    (A) France
    (B) Italy
    (C) United States
    (D) United Kingdom

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
11. A
12. B
13. D
14. D
15. A
16. B
17. B
18. C
19. C
20. A

  1. The FIFA World Cup 2026 will be hosted in
    (A) China
    (B) France and Germany
    (C) Brazil and Argentina
    (D) ‎Canada, Mexico, and United States
  2. The Nobel Peace Prize 2018was awarded to
    (A) Denis Mukwege
    (B) Nadia Murad
    (C) Denis Mukwege and Nadia Murad
    (D) International Atomic Energy Agency (IAEA)
  3. The Turkish government accused that the faction of the army that tried to imposed Martial Law was linked to
    (A) Opposition Parties
    (B) Kurds Forces
    (C) Syria
    (D) Fethullah Gulen
  4. Fethullah Gulen is a religious and political leader lives in self-imposed exile in the
    (A) United States
    (B) United Kingdom
    (C) Saudi Arabia
    (D) Egypt
  5. The 2020 Olympicswill be held in
    (A) London
    (B) Doha
    (C) Tokyo
    (D) Beijing
  6. The opening match in FIFA World Cup 2018 was between Russia and
    (A) Argentina
    (B) Germany
    (C) Qatar
    (D) Saudi Arabia
  7. The FIFA World Cup2022 will be held in
    (A) Argentina
    (B) Germany
    (C) Qatar
    (D) Russia
  8. The Best FIFA Football Awards2018 (Men) was won by
    (A) Luka Modric
    (B) Lionel Messi
    (C) Cristiano Ronaldo
    (D) Ronaldinho
  9. The Best FIFA FootballAwards 2018 (Women) was won by
    (A) Marta
    (B) Melanie Behringer
    (C) Carli Lloyd
    (D) Dzsenifer Marozsan
  10. The 2017 Nobel Prizein literature was won by
    (A) Alice Munro
    (B) Svetlana Alexievich
    (C) Bob Dylan
    (D) Kazuo Ishiguro

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES 
21. D
22. C
23. D
24. A
25. C
26. D
27. C
28. A
29. A
30. D

  1. The 2018 Nobel Prizein Economics was won by
    (A) Warren Buffet
    (B) Angus Deaton
    (C) Oliver Hart and Richard Thaler
    (D) William D. Nordhaus and Paul M. Romer
  2. Arthur Ashkin, Gerard Mourou, and Donna Strickland won Nobel prize 2018 in Physics for their contributions in
    (A) Inventions in the field of laser physics
    (B) LIGO detector and the observation of gravitational waves
    (C) design and synthesis of molecular machines
    (D) discovery of neutrino oscillations
  3. William D. Nordhaus and Paul M. Romer won the 2018 Nobel Prizein Economics for their contributions to
    (A) Supply and Demand
    (B) Consumption and Poverty
    (C) Long-run macroeconomic analysis
    (D) Contract theory
  4. North Korea on 6 January 2016 claimed that it had successfully tested a/an
    (A) atomic bomb
    (B) hydrogen bomb
    (C) biogas bomb
    (D) bomb based on fission reaction
  5. Time magazine named _____ its Person of the Year 2018.
    (A) Vladimir Putin
    (B) Donald Trump
    (C) Stephen Hawking and other scientists
    (D) Jamal Khashoggi and other journalists
  6. Forbes magazine named _____ the world’s most powerful person of 2018.
    (A) Angela Merkel
    (B) Donald Trump
    (C) Xi Jinping
    (D) Vladimir Putin
  7. On 24 November 2015 Russian jet was shot down by _____ Air Force.
    (A) American
    (B) German
    (C) British
    (D) Turkish
  8. The Treaty on Accession of the Republic of Crimea to Russia was signed on?
    (A) 18 February 2014
    (B) 18 March 2014
    (C) 24 February 2014
    (D) 24 March 2014
  9. The Secretary of States of United States is
    (A) Rex Tillerson
    (B) Joe Biden
    (C) John Kerry
    (D) Mike Pompeo
  10. The Vice President of United States is
    (A) John Kerry
    (B) Mike Pence
    (C) Joe Biden
    (D) James F. Dobbins

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
31. D
32. A
33. C
34. B
35. D
36. C
37. D
38. B
39. D
40. B

  1. World’s oldestoperational space launch facility is located in
    (A) America
    (B) Russia
    (C) Kazakhstan
    (D) India
  2. Which country has the largestreserves of oil?
    (A) United States
    (B) China
    (C) Russia
    (D) Venezuela
  3. In which country It is mandatory for all male citizens aged 18–27 to serve 1 year in Armed Forces?
    (A) America
    (B) Canada
    (C) Russia
    (D) Israel
  4. Which country is the world’s top supplier of weapons?
    (A) America
    (B) Russia
    (C) Israel
    (D) Germany
  5. Which from the following countries is NOT the member of BRICS?
    (A) America
    (B) Russia
    (C) China
    (D) India
  6. The President of India is
    (A) Narendra Modi
    (B) Pranab Mukherjee
    (C) Chidambaram
    (D) Ram Nath Kovind
  7. The headquarterof Human Rights Watch is located in
    (A) Washington
    (B) New York
    (C) Berlin
    (D) Brussels
  8. Which country is the largestproducer of oil?
    (A) Saudi Arabia
    (B) China
    (C) Russia
    (D) Venezuela
  9. Which country has the largest reserves of gas?
    (A) Saudi Arabia
    (B) Iran
    (C) Russia
    (D) Qatar
  10. Which country is the largest producer of gas?
    (A) Saudi Arabia
    (B) Iran
    (C) Russia
    (D) Qatar

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
41. C
42. D
43. C
44. B
45. A
46. D
47. B
48. A
49. C
50. C

  1. European Unionhas __________ member states.
    (A) 27
    (B) 28
    (C) 29
    (D) 30
  2. The Euro currency is used by __________ countries.
    (A) 17
    (B) 18
    (C) 19
    (D) 20
  3. “Kashmir” is a disputed region between
    (A) India and Sri Lanka
    (B) India and Bangladesh
    (C) India and Pakistan
    (D) Bangladesh and Pakistan
  4. “Northern Cyprus” is a disputed region between
    (A) Cyprus and Czech Republic
    (B) Cyprus and United Kingdom
    (C) Cyprus and Greece
    (D) Cyprus and Turkey
  5. Who is the secretary general of OIC?
    (A) Iyad bin Amin Madani
    (B) Ekmeleddin Ihsanoglu
    (C) Prince Salman
    (D) Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen
  6. The official languages of NATOare
    (A) English and French
    (B) English and German
    (C) English and Spanish
    (D) English, French and German
  7. Which country has the largest coal reserves?
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) China
    (D) Venezuela
  8. Which country is the largestproducer of coal?
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) China
    (D) Venezuela
  9. Universiade is an international student and youth competition. The 2019 Winter Universiade were held in
    (A) Moscow
    (B) Kazan
    (C) Krasnoyarsk
    (D) Beijing
  10. The 2019 Summer Universiade were held in
    (A) Naples
    (B) Kazan
    (C) Beijing
    (D) Moscow

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
51. B
52. C
53. C
54. D
55. D
56. A
57. A
58. C
59. C
60. A

  1. The RiverThames is located in
    (A) England
    (B) Scotland
    (C) Ireland
    (D) Finland
  2. In Rio Olympics 2016, the gold medal, in Men’s Field Hockey was won by
    (A) Germany
    (B) Holland
    (C) Australia
    (D) Argentina
  3. The Most populous city in the world is
    (A) Beijing
    (B) Buenos Aires
    (C) Shanghai
    (D) Tokyo
  4. Who is Justin Trudeau?
    (A) President of Australia
    (B) Prime Minister of Australia
    (C) President of Canada
    (D) Prime Minister of Canada
  5. The capital of Ukraine is
    (A) Kazan
    (B) Aden
    (C) Crimea
    (D) Kiev
  6. The head of state of the United Kingdom is
    (A) Queen Elizabeth I
    (B) Queen Elizabeth II
    (C) Queen Elizabeth III
    (D) Queen Elizabeth IV
  7. Which country is the largestproducer of cotton in the world?
    (A) Australia
    (B) China
    (C) Russia
    (D) India
  8. The firstMuslim Nobel Laureate was
    (A) Anwar Sadat
    (B) Dr. Abdul Salam
    (C) Dr. Muhammad Younus
    (D) Yasir Arafat
  9. Qantas is an airlineof
    (A) Australia
    (B) Sudan
    (C) Malaysia
    (D) France
  10. AFP is the news agencyof
    (A) Switzerland
    (B) France
    (C) Germany
    (D) Sweden

ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZ
61. A
62. D
63. C
64. D
65. D
66. B
67. B
68. A
69. A
70. B

  1. The fastest person of the world is
    (A) Kim Collins
    (B) Usain Bolt
    (C) Dwain Chambers
    (D) Justin Gatlin
  2. The oldesttennis tournament in the world is
    (A) Wimbledon
    (B) French Open
    (C) Australian Open
    (D) US Open
  3. The 2019 WimbledonChampionships Singles (Men) title was won by
    (A) Roger Federer
    (B) Rafael Nadal
    (C) Novak Djokovic
    (D) Andy Murray
  4. The 2019 Wimbledon Championships Singles (Women) title was won by
    (A) Simona Halep
    (B) Serena Williams
    (C) Maria Sharapova
    (D) Angelique Kerber
  5. The fastest century record in ODI of Corey Anderson was broke by
    (A) Sachin Tendulkar
    (B) Chris Gayle
    (C) AB de Villiers
    (D) Shahid Afridi
  6. The 2018 FIFA World Cupwas won by
    (A) Brazil
    (B) Germany
    (C) Argentina
    (D) France
  7. Donald Trump became __________ president of the United States on January 20, 2017.
    (A) 40th
    (B) 44th
    (C) 45th
    (D) 48th
  8. Forbes magazine named Vladimir Putin the world’s most powerful person in 2016 for the __________consecutive time.
    (A) second
    (B) third
    (C) fourth
    (D) fifth
  9. Usain Bolt, the fastest man on the Earth, belongs to
    (A) Niger
    (B) Nigeria
    (C) Mexico
    (D) Jamaica
  10. The World Snooker Championship 2019 was won by
    (A) Mark Williams
    (B) Judd Trump
    (C) Stephen Hendry
    (D) Ronnie O’Sullivan

ANSWERS: SPORTS QUIZ
71. B
72. A
73. C
74. A
75. C
76. D
77. C
78. C
79. D
80. B

  1. The lowest temperature ever recorded on the Earth is
    (A) –83.2 °C
    (B) –86.2 °C
    (C) –89.2 °C
    (D) –92.2 °C
  2. The lowesttemperature was recorded in
    (A) Antarctica
    (B) Russia
    (C) Canada
    (D) Germany
  3. The highest temperatures ever recorded on the Earth is
    (A) 56.7 °C
    (B) 57.7 °C
    (C) 58.7 °C
    (D) 59.7 °C
  4. The highesttemperature was recorded in
    (A) Colorado
    (B) California
    (C) Tripoli
    (D) Doha
  5. Who is Angela Merkel?
    (A) Prime Minister of Germany
    (B) Chancellor of Germany
    (C) Prime Minister of France
    (D) Chancellor of France
  6. Who is Emmanuel Macron?
    (A) President of Germany
    (B) Prime Minister of Germany
    (C) President of France
    (D) Prime Minister of France
  7. Who is the current director of the Central Intelligence Agency (CIA)?
    (A) James Clapper
    (B) John Brennan
    (C) Denis McDonough
    (D) Gina Haspel
  8. The headquarter of Walmart is located in
    (A) Bentonville
    (B) Chicago
    (C) Houston
    (D) Dallas
  9. Who is “Jeff Bezos”?
    (A) Founder and CEO of Amazon
    (B) Founder and CEO of Tesla
    (C) Founder and CEO of Samsung
    (D) Founder and CEO of SpaceX
  10. Mahathir Mohamad became Prime Minister of Malaysia on 10 May 2018 for the _______ time.
    (A) first
    (B) second
    (C) third
    (D) fourth

ANSWERS: WORLD AFFAIRS QUIZZES
81. C
82. A
83. A
84. B
85. B
86. C
87. D
88. A
89. A
90. B

  1. The 2018 Nobel Peace Prizewas awarded to Denis Mukwege and Nadia Murad for their efforts to
    (A) end slavery
    (B) end child abuse
    (C) end sex trafficking
    (D) end the use of sexual violence as a weapon of war and armed conflict
  2. Kate Middleton, Duchess of Cambridge, is the wife of
    (A) Prince Harry
    (B) Prince Charles
    (C) Prince William
    (D) Prince George
  3. The Sinai Peninsula is in
    (A) Egypt
    (B) Libya
    (C) Jordan
    (D) Syria
  4. The No.1 Tennis Player(Men) is
    (A) Roger Federer
    (B) Rafael Nadal
    (C) Novak Djokovic
    (D) Andy Murray
  5. Angela Merkel was elected as Chancellor of Germany for the __________ time.
    (A) first
    (B) second
    (C) third
    (D) fourth
  6. The Prime Minister of Pakistan is
    (A) Shahbaz Sharif
    (B) Nawaz Sharif
    (C) Imran Khan
    (D) Ishaq Dar
  7. The President of Iran is
    (A) Mahmoud Ahmadinejad
    (B) Hassan Rouhani
    (C) Mohammad Javad Zarif
    (D) Ali Khamenei
  8. The No.1 Tennis Player(Women) is
    (A) Naomi Osaka
    (B) Maria Sharapova
    (C) Serena Williams
    (D) Simona Halep
  9. The Defence Secretary of United States is
    (A) John Kerry
    (B) Mark Esper
    (C) James Mattis
    (D) Ashton Carter
  10. The Currency of Malaysia is
    (A) Dollar
    (B) Euro
    (C) Rupee
    (D) Ringgit

ANSWERS: WORLD AFFAIRS MCQS
91. D
92. C
93. A
94. C
95. D
96. C
97. B
98. A
99. B
100. D

  1. The oldestnews agency in the world is
    (A) AFP
    (B) WAFA
    (C) BBC
    (D) CNN
  2. The headquarterof Transparency International is located in
    (A) New York
    (B) Washington
    (C) Paris
    (D) Berlin
  3. NATOis a/an __________ alliance.
    (A) military
    (B) economic
    (C) regional
    (D) cultural
  4. The Suez Canal is in
    (A) Nigeria
    (B) Libya
    (C) Egypt
    (D) Palestine
  5. The Suez Canal connects the
    (A) Red Sea and the Arabian Sea
    (B) Red Sea and the North Sea
    (C) Mediterranean Sea and the Arabian Sea
    (D) Mediterranean Sea and the Red Sea
  6. Taksim Square is in
    (A) Cairo
    (B) Istanbul
    (C) Tripoli
    (D) Damascus
  7. The 2019’s meeting of World Economic Forumwas held in
    (A) New York
    (B) London
    (C) Davos
    (D) Berlin
  8. Nokia Mobile business was acquired by Microsoft in 2014. Now, in 2019, the business is owned by
    (A) HMD Global
    (B) Google
    (C) Yahoo
    (D) Apple
  9. Motorola Mobile business is now own by
    (A) Microsoft
    (B) Google
    (C) Yahoo
    (D) Lenovo
  10. Man Booker International Prize 2019 was won by
    (A) Alice Munro
    (B) Jokha al-Harthi
    (C) Lydia Davis
    (D) Han Kang

ANSWERS: MCQS OF CURRENT AFFAIRS
101. A
102. D
103. A
104. C
105. D
106. B
107. C
108. A
109. D
110. B

  1. Nokia mobile phone business was bought by Microsoft in a deal of
    (A) $4.17 billion
    (B) $7.17 billion
    (C) $10.17 billion
    (D) $13.17 billion
  2. Currently, there are __________ member states of the United Nations.
    (A) 190
    (B) 193
    (C) 196
    (D) 197
  3. Currently, __________ countries hold the status of Observer States in the United Nations.
    (A) 2
    (B) 3
    (C) 4
    (D) 5
  4. There are __________ members of SAARC.
    (A) 5
    (B) 6
    (C) 7
    (D) 8
  5. Secretary General SAARC Amjad Hussain Sial belongs to
    (A) Pakistan
    (B) India
    (C) Maldives
    (D) Nepal
  6. Which from the following countries does NOT yield veto-power?
    (A) United States
    (B) United Kingdom
    (C) Canada
    (D) France
  7. Which from the following countries is NOT a non-permanent member of Security Council.
    (A) Indonesia
    (B) Germany
    (C) Denmark
    (D) South Africa
  8. Al-Jazeera TV Channel belongs to
    (A) Qatar
    (B) Kuwait
    (C) Egypt
    (D) Bahrain
  9. The newest member of the Eurozoneis
    (A) Lithuania
    (B) Croatia
    (C) Bulgaria
    (D) Cyprus
  10. The Iran-Pakistan gas pipeline is also called
    (A) friendship pipeline
    (B) future pipeline
    (C) peace pipeline
    (D) unity pipeline

ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS MCQS
111. B
112. B
113. A
114. D
115. A
116. C
117. C
118. A
119. A
120. C

  1. How many countries have successfully tested nuclear weapons?
    (A) 5
    (B) 6
    (C) 7
    (D) 8
  2. Which from the following country has not yet tested nuclear weapons?
    (A) India
    (B) Pakistan
    (C) South Korea
    (D) North Korea
  3. The largesthelicopter in the world is
    (A) CH-47 Chinook
    (B) Hughes YOH-6A
    (C) Robinson R44
    (D) Mil Mi-26
  4. The Mil Mi-26 helicopter is manufactured by
    (A) United States
    (B) United Kingdom
    (C) Russia
    (D) Germany
  5. Which country has the largestwarships in the world?
    (A) United States
    (B) United Kingdom
    (C) Russia
    (D) Germany
  6. The Nimitz-class super carriers, the largest warships, are powered by
    (A) fossil fuels
    (B) hydroelectric energy
    (C) solar energy
    (D) nuclear energy
  7. The Nimitz-class super carriers are being replaced by
    (A) Cavour aircraft carriers
    (B) INS Vikramaditya aircraft carriers
    (C) Queen Elizabeth (R08)
    (D) Gerald R. Ford-class aircraft carriers
  8. NASA, the space agency responsible for the space science program and general aerospace research is the agency of
    (A) United States
    (B) United Kingdom
    (C) Russia
    (D) Japan
  9. Roscosmos is the space agency of
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) Japan
    (D) United Kingdom
  10. JAXA is the space agency of
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) Japan
    (D) United Kingdom

ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ
121. D
122. C
123. D
124. C
125. A
126. D
127. D
128. A
129. B
130. C

  1. The athlete who is the most decorated Olympian of all time is
    (A) Andy Murray
    (B) Michael Phelps
    (C) Novak Djokovic
    (D) Usain Bolt
  2. Michael Phelps is a/an __________ swimmer.
    (A) American
    (B) English
    (C) Russian
    (D) Polish
  3. Michael Phelps has won __________ medals in Olympics.
    (A) 26
    (B) 27
    (C) 28
    (D) 29
  4. Michael Phelps won __________ gold medals at the 2008 Beijing Olympics Games.
    (A) 5
    (B) 6
    (C) 7
    (D) 8
  5. The Grand Slam tournamentsare __________ most important annual tennis events.
    (A) 3
    (B) 4
    (C) 5
    (D) 6
  6. Which from the following is NOT among the four Grand Slam tournaments?
    (A) Australian Open
    (B) French Open
    (C) Wimbledon
    (D) Davis Cup
  7. The French Open is played on
    (A) hard courts
    (B) grass
    (C) clay
    (D) sand
  8. The Wimbledon is played on
    (A) hard courts
    (B) grass
    (C) clay
    (D) sand
  9. The smallestsovereign state in the world is
    (A) Fiji
    (B) Tonga
    (C) Vatican City
    (D) Vanuatu
  10. The headquarterof NASA is located in
    (A) Washington, D.C.
    (B) New York
    (C) Chicago
    (D) Los Angeles

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
131. B
132. A
133. C
134. D
135. B
136. D
137. C
138. B
139. C
140. A

  1. The athlete who is the most decorated Olympian of all time is
    (A) Andy Murray
    (B) Michael Phelps
    (C) Novak Djokovic
    (D) Usain Bolt
  2. Michael Phelps is a/an __________ swimmer.
    (A) American
    (B) English
    (C) Russian
    (D) Polish
  3. Michael Phelps has won __________ medals in Olympics.
    (A) 26
    (B) 27
    (C) 28
    (D) 29
  4. Michael Phelps won __________ gold medals at the 2008 Beijing Olympics Games.
    (A) 5
    (B) 6
    (C) 7
    (D) 8
  5. The Grand Slam tournamentsare __________ most important annual tennis events.
    (A) 3
    (B) 4
    (C) 5
    (D) 6
  6. Which from the following is NOT among the four Grand Slam tournaments?
    (A) Australian Open
    (B) French Open
    (C) Wimbledon
    (D) Davis Cup
  7. The French Open is played on
    (A) hard courts
    (B) grass
    (C) clay
    (D) sand
  8. The Wimbledon is played on
    (A) hard courts
    (B) grass
    (C) clay
    (D) sand
  9. The smallestsovereign state in the world is
    (A) Fiji
    (B) Tonga
    (C) Vatican City
    (D) Vanuatu
  10. The headquarterof NASA is located in
    (A) Washington, D.C.
    (B) New York
    (C) Chicago
    (D) Los Angeles

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZZES
131. B
132. A
133. C
134. D
135. B
136. D
137. C
138. B
139. C
140. A

  1. Who was the winner of the Men’s Singles in Australian Open2019?
    (A) Andy Murray
    (B) Novak Djokovic
    (C) Rafael Nadal
    (D) Roger Federer
  2. Who was the winner of the Women’s Singles in Australian Open 2019?
    (A) Angelique Kerber
    (B) Naomi Osaka
    (C) Maria Sharapova
    (D) Serena Williams
  3. Novak Djokovic is a tennis player from
    (A) United States
    (B) Great Britain
    (C) Germany
    (D) Serbia
  4. Naomi Osaka is a tennis player from
    (A) Japan
    (B) China
    (C) South Korea
    (D) Serbia
  5. Who was the winner of the Men’s Singles in French Open2019?
    (A) Andy Murray
    (B) Novak Djokovic
    (C) Rafael Nadal
    (D) Roger Federer
  6. Who was the winner of the Women’s Singles in French Open 2019?
    (A) Angelique Kerber
    (B) Garbine Muguruza
    (C) Ashleigh Barty
    (D) Serena Williams
  7. Ashleigh Barty represents __________ in tennis.
    (A) United States
    (B) Puerto Rico
    (C) Spain
    (D) Australia
  8. Who was the winner of the Men’s Singles in Wimbledon 2019?
    (A) Andy Murray
    (B) Novak Djokovic
    (C) Rafael Nadal
    (D) Roger Federer
  9. Who was the winner of the Women’s Singles in Wimbledon2019?
    (A) Angelique Kerber
    (B) Garbine Muguruza
    (C) Maria Sharapova
    (D) Simona Halep
  10. Andy Murray represents __________ in tennis.
    (A) United States
    (B) Great Britain
    (C) Germany
    (D) Serbia

ANSWERS: LATEST WORLD AFFAIRS MCQS
141. B
142. B
143. D
144. A
145. C
146. C
147. D
148. B
149. D
150. B

  1. Who was the winner of the Men’s Singles in US Open2019?
    (A) Andy Murray
    (B) Novak Djokovic
    (C) Rafael Nadal
    (D) Stan Wawrinka
  2. Who was the winner of the Women’s Singles in US Open 2019?
    (A) Naomi Osaka
    (B) Monica Puig
    (C) Maria Sharapova
    (D) Serena Williams
  3. Who won gold medal (Men’s Singles in Tennis) in Rio Olympics 2016?
    (A) Andy Murray
    (B) Novak Djokovic
    (C) Rafael Nadal
    (D) Roger Federer
  4. Who won gold medal (Women’s Singles in Tennis) in Rio Olympics 2016?
    (A) Angelique Kerber
    (B) Garbine Muguruza
    (C) Monica Puig
    (D) Serena Williams
  5. Serena Williams is a tennis player from
    (A) United States
    (B) Great Britain
    (C) Puerto Rico
    (D) Spain
  6. Monica Puig Marchan is tennis player from
    (A) United States
    (B) Great Britain
    (C) Puerto Rico
    (D) Spain
  7. The largestimporter of goods in the world is
    (A) United States
    (B) China
    (C) India
    (D) Indonesia
  8. The largest producer of corn in the world is
    (A) United States
    (B) China
    (C) Australia
    (D) Pakistan
  9. The name of the building built in place of the former World Trade Center is
    (A) Trade Inn
    (B) One World Trade Center
    (C) World’s Ultimate Trade Center
    (D) Center for Trade and Union
  10. Which country has the largest number of tanks in the world?
    (A) United States
    (B) China
    (C) Poland
    (D) Russia

ANSWERS: LATEST WORLD AFFAIRS QUIZ
151. B
152. A
153. A
154. C
155. A
156. C
157. A
158. A
159. B
160. D

  1. The largestproducer of nuclear energy in the world is
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) France
    (D) Germany
  2. Which country derives 75% of its electricity, the highest percentage in the world, from nuclear power?
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) France
    (D) Germany
  3. Which country has the largest stockpile of nuclear weapons in the world?
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) France
    (D) Germany
  4. Which country has the largest fleet of ballistic missile submarines in the world?
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) France
    (D) Germany
  5. The only country constructing nuclear-powered icebreakers is
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) France
    (D) Norway
  6. Which country has the world’s largestforest reserves?
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) Greenland
    (D) Norway
  7. The Russia’s forest reserves are called
    (A) the O2house of the Earth
    (B) the O2 house of the Europe
    (C) the lungs of the Earth
    (D) the lungs of Europe
  8. The United Kingdom EU referendum(or the Brexit referendum) was took place on
    (A) 23 May 2016
    (B) 25 May 2016
    (C) 23 June 2016
    (D) 25 June 2016
  9. In the Brexit referendum __________ voted to leave the EU.
    (A) 50.9%
    (B) 51.9%
    (C) 52.9%
    (D) 53.9%
  10. To leave the EU, the British government invoked the Article __________ of the Treaty on European Union.
    (A) 47
    (B) 48
    (C) 49
    (D) 50

ANSWERS: LATEST WORLD AFFAIRS QUIZZES
161. A
162. C
163. B
164. A
165. B
166. B
167. D
168. C
169. B
170. D

  1. The most populous country in the world is
    (A) United States
    (B) China
    (C) Russia
    (D) India
  2. Which country has the largest standing military force in the world?
    (A) United States
    (B) China
    (C) Russia
    (D) India
  3. International Business Machines (IBM) is an __________ technology company.
    (A) American
    (B) Russian
    (C) Chinese
    (D) German
  4. The headquarterof IBM is located in
    (A) Washington D.C.
    (B) Los Angeles
    (C) New York
    (D) Chicago
  5. The nickname of IBM is
    (A) Big Blue
    (B) Blue Chip
    (C) Blue Machine
    (D) Blue Robot
  6. The slogan of IBM is
    (A) Blue Age
    (B) Think
    (C) Try
    (D) Understand
  7. The most powerful supercomputers in the world are the
    (A) K computer
    (B) Piz Daint
    (C) Sunway TaihuLight
    (D) Tianhe-2
  8. The Sunway TaihuLight supercomputers are manufactured by
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) France
    (D) China
  9. The largest telecommunications equipment manufacturer in the world is
    (A) IBM
    (B) Huawei
    (C) Lenovo
    (D) Sony
  10. The headquarter of Huawei Technologies Co. Ltd. is located in
    (A) Washington D.C.
    (B) New York
    (C) Beijing
    (D) Shenzhen

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUESTIONS
171. B
172. B
173. A
174. C
175. A
176. B
177. C
178. D
179. B
180. D

  1. The most valuable company in the world is
    (A) Apple
    (B) Aramco
    (C) Google
    (D) Microsoft
  2. The Aramco is a company of
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) Saudi Arabia
    (D) China
  3. The headquarterof BMW is located in
    (A) Berlin
    (B) Munich
    (C) Frankfurt
    (D) Stuttgart
  4. Ferrari is a/an __________ sports car.
    (A) French
    (B) German
    (C) Italian
    (D) Swedish
  5. The headquarter of Mercedes-Benz is located in
    (A) Berlin
    (B) Munich
    (C) Frankfurt
    (D) Stuttgart
  6. Dragon boat racing is a popular traditional sport in
    (A) China
    (B) Japan
    (C) South Korea
    (D) North Korea
  7. Which country is often referred to as the “Giant of Africa”?
    (A) Algeria
    (B) Nigeria
    (C) South Africa
    (D) Tanzania
  8. The largeststock exchange on the African continent is the stock exchange of
    (A) Algeria
    (B) Nigeria
    (C) South Africa
    (D) Morocco
  9. Boko Haram is a terrorist organization in
    (A) Algeria
    (B) Nigeria
    (C) South Africa
    (D) Tanzania
  10. The Williamson Diamond Mine is located in
    (A) Algeria
    (B) Nigeria
    (C) South Africa
    (D) Tanzania

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
181. B
182. C
183. B
184. C
185. D
186. A
187. B
188. C
189. B
190. D

  1. Which mountainis the most difficult mountain to climb and is also called the killer mountain?
    (A) Mount Everest
    (B) K2
    (C) Chimborazo Mountain
    (D) Nanga Parbat
  2. The mountain Nanga Parbat is located in
    (A) China
    (B) India
    (C) Pakistan
    (D) Nepal
  3. The only city which has hosted the Olympics Gamesfor three times is
    (A) New York
    (B) London
    (C) Berlin
    (D) Paris
  4. The largestlaboratory in the world is
    (A) CERN
    (B) SLAC National Accelerator Laboratory
    (C) Brookhaven National Laboratory
    (D) Argonne National Laboratory
  5. The only fertile desert in the world is
    (A) Colorado Plateau
    (B) Dasht-e-Loot
    (C) Dasht-e-Kavir
    (D) Tharparkar
  6. The most densely populated desert in the world is
    (A) Sahara Desert
    (B) Arabian Desert
    (C) Thar Desert
    (D) Gobi Desert
  7. The world’s most visited paid monument in the world is
    (A) Eiffel Tower
    (B) The Louvre
    (C) Palace of Versailles
    (D) Madame Tussauds
  8. The only substance leaving the cooling towers of nuclear power plant is
    (A) Chlorine
    (B) Water vapour
    (C) Hydrogen
    (D) Carbon dioxide
  9. The largest nuclear power plant in the world is
    (A) Bruce Nuclear Generating Plant
    (B) Bohunice Nuclear Power Plant
    (C) Fukushima Daiichi nuclear Plant
    (D) Grafenrheinfeld Nuclear Power Plant
  10. The Bruce Nuclear Generating Station is located in
    (A) United States
    (B) Great Britain
    (C) Canada
    (D) France

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
191. D
192. C
193. B
194. A
195. D
196. C
197. A
198. B
199. A
200. C

  1. The largest machine in the world is
    (A) Bertha
    (B) Bagger 288
    (C) Cyclotron
    (D) Hadron Collider
  2. Which country has the Large Hadron Collider, the largest machine in the world?
    (A) United States
    (B) Russia
    (C) Switzerland
    (D) Germany
  3. On 5 July 2016, NASA’s Juno space probe entered orbit of the planet
    (A) Venus
    (B) Mars
    (C) Jupiter
    (D) Saturn
  4. The spacecraft Juno completed the 2.8 billion kilometers distance to Jupiter in __________ years.
    (A) 2
    (B) 3
    (C) 4
    (D) 5
  5. The renowned scientist Stephen Hawking died on 14 March 2018. He was a/an _____ scientist.
    (A) American
    (B) English
    (C) German
    (D) Russian
  6. Cassini-Huygens, an unmanned spacecraft was sent to the planet
    (A) Venus
    (B) Mars
    (C) Jupiter
    (D) Saturn
  7. Warren Buffett is an __________ business magnate, investor and philanthropist.
    (A) American
    (B) British
    (C) Australian
    (D) Swedish
  8. The headquarterof Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) is located in
    (A) Washington D.C.
    (B) New York
    (C) Chicago
    (D) Los Angeles
  9. The slogan of ICANN is
    (A) Internet for all
    (B) One World. One Internet
    (C) The one world
    (D) We connect
  10. Google is a subsidiary company of
    (A) ABC Inc.
    (B) Alphabet Inc.
    (C) Project Loon
    (D) Internet.org

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
201. D
202. C
203. C
204. D
205. B
206. D
207. A
208. D
209. B
210. B

  1. Internet.org is a partnership between __________ and other companies to provide internet services to less developed countries.
    (A) Google
    (B) Facebook
    (C) Microsoft
    (D) IBM
  2. Project Loon by __________ is a mission to provide internet access to rural and remote areas.
    (A) Google
    (B) Facebook
    (C) Microsoft
    (D) IBM
  3. The longest railway tunnel in the world is
    (A) Beijing Subway Line 10
    (B) Channel Tunnel
    (C) Gotthard Base Tunnel
    (D) Seikan Tunnel
  4. Samsung is a/an _______ company.
    (A) American
    (B) British
    (C) Chinese
    (D) South Korean
  5. The world’s largest rapid transit system by number of stations is
    (A) New York City Subway
    (B) Shanghai Metro system
    (C) London Underground
    (D) Moscow Metro
  6. The world’s largestrapid transit system by route length is
    (A) New York City Subway
    (B) Shanghai Metro system
    (C) London Underground
    (D) Moscow Metro
  7. The Oscar award 2018 for Best Actor was won by
    (A) Eddie Redmayne
    (B) Rami Malek
    (C) Matt Damon
    (D) Michael Fassbender
  8. The Oscar award 2018 for the best actress was won by
    (A) Olivia Colman
    (B) Cate Blanchett
    (C) Charlotte Rampling
    (D) Jennifer Lawrence
  9. The world’s firstunderground railway system was built in
    (A) New York
    (B) Berlin
    (C) Moscow
    (D) London
  10. The Temple of Jupiter was located in
    (A) Egypt
    (B) Israel
    (C) Lebanon
    (D) Syria

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
211. B
212. A
213. C
214. D
215. A
216. B
217. B
218. A
219. D
220. C

  1. Internet.org is a partnership between __________ and other companies to provide internet services to less developed countries.
    (A) Google
    (B) Facebook
    (C) Microsoft
    (D) IBM
  2. Project Loon by __________ is a mission to provide internet access to rural and remote areas.
    (A) Google
    (B) Facebook
    (C) Microsoft
    (D) IBM
  3. The longest railway tunnel in the world is
    (A) Beijing Subway Line 10
    (B) Channel Tunnel
    (C) Gotthard Base Tunnel
    (D) Seikan Tunnel
  4. Samsung is a/an _______ company.
    (A) American
    (B) British
    (C) Chinese
    (D) South Korean
  5. The world’s largest rapid transit system by number of stations is
    (A) New York City Subway
    (B) Shanghai Metro system
    (C) London Underground
    (D) Moscow Metro
  6. The world’s largestrapid transit system by route length is
    (A) New York City Subway
    (B) Shanghai Metro system
    (C) London Underground
    (D) Moscow Metro
  7. The Oscar award 2018 for Best Actor was won by
    (A) Eddie Redmayne
    (B) Rami Malek
    (C) Matt Damon
    (D) Michael Fassbender
  8. The Oscar award 2018 for the best actress was won by
    (A) Olivia Colman
    (B) Cate Blanchett
    (C) Charlotte Rampling
    (D) Jennifer Lawrence
  9. The world’s firstunderground railway system was built in
    (A) New York
    (B) Berlin
    (C) Moscow
    (D) London
  10. The Temple of Jupiter was located in
    (A) Egypt
    (B) Israel
    (C) Lebanon
    (D) Syria

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
211. B
212. A
213. C
214. D
215. A
216. B
217. B
218. A
219. D
220. C

  1. Which company bought the Yahoo’s internet business?
    (A) Amazon
    (B) Facebook
    (C) Google
    (D) Verizon Communications
  2. Verizon Communications acquired Yahoo’s internet business for __________ billion.
    (A) $4.0
    (B) $4.48
    (C) $24.0
    (D) $24.48
  3. In 2015, AOL, an American multinational mass media corporation, was acquired by Verizon Communications for __________ billion.
    (A) $4.0
    (B) $4.4
    (C) $5.0
    (D) $5.4
  4. In 2011, Skype was acquired by __________ for $8.5 billion.
    (A) Microsoft
    (B) Facebook
    (C) Google
    (D) LinkedIn
  5. In 2016, LinkedIn was acquire by
    (A) Amazon
    (B) Google
    (C) Microsoft
    (D) Apple
  6. Xbox is a video gaming brand developed and owned by
    (A) Amazon
    (B) Google
    (C) Facebook
    (D) Microsoft
  7. John McCain died on August 25, 2018. He served as US Chairman of the Senate
    (A) Armed Services Committee
    (B) Foreign Services Committee
    (C) Budget Committee
    (D) Energy and Natural Resources Committee
  8. The Strait of Malacca, one of the most important shipping lanes in the world, is a narrow waterway between
    (A) Indonesia and Malaysia
    (B) Taiwan and Singapore
    (C) Iran and Qatar
    (D) China and South Korea
  9. On 4 September 2016, Mother Teresa, a Catholic nun was declared a saint for her services to help poor in
    (A) Bangladesh
    (B) Indonesia
    (C) India
    (D) Nigeria
  10. Who is the current Prime Minister of UK?
    (A) David Cameron
    (B) Boris Johnson
    (C) Theresa May
    (D) Edward Miliband

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
221. D
222. B
223. B
224. A
225. C
226. D
227. A
228. A
229. C
230. B

  1. The 14th Group of Twenty (or G20) summit was held on 28-29 June 2019 in
    (A) United States
    (B) Japan
    (C) Denmark
    (D) China
  2. For the first time, Nanga Parbat, also called the killer mountain, was successfully climbed in winter in February
    (A) 2013
    (B) 2014
    (C) 2015
    (D) 2016
  3. The headquarterof Tesla is located in
    (A) New York
    (B) Munich
    (C) Berlin
    (D) California
  4. Philips is a technology company of
    (A) Netherland
    (B) South Korea
    (C) Denmark
    (D) Norway
  5. The “Door to Hell”, a continuously burning natural gas crater, is located in
    (A) Azerbaijan
    (B) Kazakhstan
    (C) Turkmenistan
    (D) Uzbekistan
  6. The only two doubly landlocked countries (landlocked countries surrounded by landlocked countries) in the world are
    (A) Azerbaijan and Turkmenistan
    (B) Turkmenistan and Uzbekistan
    (C) Uzbekistan and Liechtenstein
    (D) Liechtenstein and Congo
  7. On July 14, 2015, __________ and the P5+1 came to an agreement to end economic sanctions.
    (A) Iran
    (B) Kuwait
    (C) Azerbaijan
    (D) Kazakhstan
  8. The most populous state in the United States is
    (A) New York
    (B) California
    (C) Florida
    (D) Hawaii
  9. Which country has the world’s highestminimum wage?
    (A) United States
    (B) South Korea
    (C) Denmark
    (D) Norway
  10. Yosemite National Park is located in
    (A) United States
    (B) South Korea
    (C) Denmark
    (D) Norway

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
231. B
232. D
233. D
234. A
235. C
236. C
237. A
238. B
239. C
240. A

  1. Silicon Valley is located in the city of __________, United States.
    (A) New York city
    (B) Chicago
    (C) San Francisco
    (D) Los Angeles
  2. Silicon Valley is famous for being home to many of the world’s largest
    (A) adventure parks
    (B) universities
    (C) film studios
    (D) high-tech corporations
  3. Internet City, an information technology park, is located in
    (A) Dubai
    (B) Copenhagen
    (C) Oslo
    (D) Sydney
  4. Which country ranks highestin the world for labors’ rights?
    (A) United States
    (B) Denmark
    (C) Norway
    (D) Sweden
  5. Abrahamic religions consist of the __________ monotheistic religions.
    (A) 2
    (B) 3
    (C) 4
    (D) 5
  6. The three Abrahamic (monotheistic) religions are
    (A) Christianity, Islam and Judaism
    (B) Christianity, Hinduism and Judaism
    (C) Hinduism, Judaism and Buddhism
    (D) Islam, Hinduism and Buddhism
  7. The oldestAbrahamic religion is
    (A) Christianity
    (B) Islam
    (C) Judaism
    (D) none of these
  8. The newest Abrahamic religion is
    (A) Christianity
    (B) Islam
    (C) Judaism
    (D) none of these
  9. According to World Happiness Report 2019, the happiest country in the world is
    (A) Finland
    (B) Denmark
    (C) Norway
    (D) Sweden
  10. Which country is known as the land of lakes and volcanoes?
    (A) Ecuador
    (B) Norway
    (C) Venezuela
    (D) Nicaragua

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
241. C
242. D
243. A
244. B
245. B
246. A
247. C
248. B
249. A
250. D

  1. The headquarter of World Economic Forum (WEF) is located in
    (A) New York
    (B) Washington D.C.
    (C) London
    (D) Geneva
  2. The headquarterof International Monetary Fund (IMF) is located in
    (A) New York
    (B) Washington D.C.
    (C) London
    (D) Geneva
  3. World Economic Forumis committed to improve the state of the world though
    (A) entrepreneurship
    (B) privatization
    (C) socialization
    (D) public-private cooperation
  4. World Economic Forum was founded by
    (A) Christine Lagarde
    (B) Jim Yong Kim
    (C) Professor Klaus Schwab
    (D) Robert Zoellick
  5. International Monetary Fund (IMF) is an autonomous organization working with the
    (A) United Nations
    (B) World Bank
    (C) World Economic Forum
    (D) None of these
  6. The IMF was formed in
    (A) 1944
    (B) 1945
    (C) 1946
    (D) 1947
  7. The 2019’s meeting of the World Economic Forum (WEF) was held in Davos, Switzerland in
    (A) January 2019
    (B) February 2019
    (C) March 2019
    (D) April 2019
  8. The headquarter of World Bank is located in
    (A) New York
    (B) Washington D.C.
    (C) London
    (D) Geneva
  9. The IMFlends money to countries with
    (A) high inflation
    (B) extreme poverty
    (C) low employment
    (D) balance of payments problems
  10. The World Banklends money for
    (A) general purposes
    (B) specific projects
    (C) lowering inflation
    (D) creating jobs

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
251. D
252. B
253. D
254. C
255. A
256. B
257. A
258. B
259. D
260. B

  1. The Goldman Environmental Prizesare awarded by Goldman Environmental Foundation annually to
    (A) position holders in environmental sciences
    (B) extraordinary researchers in environmental sciences
    (C) grassroots environmental activists
    (D) None of these
  2. Goldman Environmental Foundation is based in
    (A) San Francisco
    (B) Los Angeles
    (C) The Hague
    (D) Berlin
  3. The Goldman Environmental Prizes are awarded to individuals from _____ different geographical regions.
    (A) 3
    (B) 4
    (C) 6
    (D) 7
  4. The current president of World Bankis
    (A) Robert Zoellick
    (B) Paul Wolfowitz
    (C) Christine Lagarde
    (D) David Malpass
  5. The Pulitzer Prizeis awarded annually to honor excellence in
    (A) Arts and Journalism
    (B) Environmental Science
    (C) Space Science
    (D) Life Science
  6. The Pulitzer Prizes are awarded in the _____ categories.
    (A) 9
    (B) 13
    (C) 17
    (D) 21
  7. The Pulitzer Prizes are awarded by the _____ on the recommendations of The Pulitzer Prize Board.
    (A) Harvard University
    (B) Stanford University
    (C) Ohio State University
    (D) Columbia University
  8. 2 Novemberis observed internationally as
    (A) World AIDS Day
    (B) World Toilet Day
    (C) International Day for Tolerance
    (D) International Day to End Impunity for Crimes against Journalists
  9. The 2018’s Most Resilient Journalist Award by Free Press Unlimitedwas awarded to
    (A) Rana Ayyub
    (B) Klaas van Dijken
    (C) Fareed Zakaria
    (D) Bret Stephens
  10. Free Press Unlimited is an international foundation based in
    (A) Berlin
    (B) Amsterdam
    (C) San Francisco
    (D) Los Angeles

ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
261. C
262. A
263. C
264. D
265. A
266. D
267. D
268. D
269. A
270. B

Download PDF: Click Here

LIKE | COMMENT | SHARE | SUBSCRIBE

PLEASE SUBSCRIBE OUR YOUTUBE CHANNELS
Unique Vision Academy Click Here To Subscribe 
Skilling Foundation Click Here To Subscribe 
WordPress Tutorials Click Here To Subscribe 
LIKE OUR FACEBOOK PAPES & FOLLOW ON TWITTER
Unique Vision Academy Click Here To Like Our Page
Skilling Foundation Click Here To Like Our Page
Stamflay Solutions Click Here To Like Our Page
Skilling Foundation Click Here To Follow Us On Twitter
CONTACT US
Call/Whatsapp +92-300-6411947
Email us at one4zawar@gmail.com
Email us at info@skilling.pk
To Join Whatsapp Group Send Your Name and Number at +92-300-6411947
To Get Free Latest Educational News on Your Mobile Type Follow Skillingpk send to 40404

Leave a Reply